Изборник Затворити

Упоредни клавир – жири

Олга Ајдер, МШ „Лисински“ Београд

Верица Пекмезовић, МШ „Лисински“ Београд

Олга Петровић, МШ „Лисински“ Београд

секретар: Ана Маркишић, МШ „Лисински“ Београд

 

Олга Ајдер

 

Музичко образовање је стекла у МШ „Јосип Славенски“  у класи Злате Попарић, а затим Александра Бауера.

Дипломирала је на ФМУ у Београду у класи Дубравке Јовичић.

У току школовања је освајала 1. и 2.  награде на Републичким такмичењима.

Усавршавала се на семинарима проф. Арба Валдме.

Педагогијом се бави од 1996. год. У МШ „В. Лисински“ ради од 1999, прво у нижој школи, а затим, од 2005, као проф. упоредног клавира у средњој школи. За време рада у нижој школи имала је ученике које је водила на такмичења и на један фестивал, са МШ „Милоје Милојевић“  у Гроцкој. Ученица те исте школе се уписала и у средњу музичку школу.

Од када су се појавила такмичења за упоредни клавир у Сремској Митровици, водила је неке ученике. Као и на такмичење  Упоредног клавира у МШ „Ватрослав Лисински“

Учествовала је у раду жирија на Меморијалу „Душан Протић“.

 

 

Верица Пекмезовић

 

Верица Пекмезовић рођена је 1991. године у Београду.

Нижу и средњу музичку школу завршила је у МШ „ Ватрослав Лисински“ у класи професорке Наташе Ђуровић. Сарађивала је са професорком Златом Малеш. У току школовања освојила је бројне награде на Међународним и Републичким такмичењима као солиста и као члан камерних ансамбала. Наступала је у Коларчевој задужбини,  Етнографском музеју, Галерији фресака, Студентском културном центру, Дому војске и многим другим салама.

Факултет музичке уметности уписала је 2009. године као редован студент, у класи професора Александра Сердара. Основне академске студије завршила је са просечном оценом 9,59. у септембру 2013. а годину дана касније и Мастер академске студије са просечном оценом 9,30. За време студирања наступала је као члан камерних састава у Студентском културном центру, Дечијем културном центру, Уметничком павиљону  „Цвијета Зузорић“ и Скупштини града.

Од прве године студија била је члан академског хора Collegium musicum, са којим је наступала у многим салама широм Србије, као и у многим градовима Европе, на Фестивалу хорова у Мексику и на Фестивалу хорова у Њујорку који се одржавао у Карнеги холу (Carnegie Hall), дворани Исак Штерн.

Од 2012. је радила као наставница упоредног клавира у МШ „Ватрослав Лисински“, да би три године касније у истој школи добила своју класу.

 

 

Олга Петровић

 

Олга Петровић рођена је 1993. године у Београду. Клавир је почела да учи у МШ „Ватрослав Лисински”. Свој први јавни наступ имала је у биоскопу „Шумадија“ 2000. године. Средњу музичку школу „Јосип Славенски“ завршила је 2010. године у класи проф. Милене Митић. Од 2004. године добитница је многобројних награда као солиста на школским, републичким и међународним такмичењима у Београду и Шапцу,са закључком на такмичењу ЕПТА на Факултету музичке уметности у Београду, 2010. године.

Исте године уписује Факултет музичке уметности у Београду у класи проф. Дејана Синадиновића. Током студија даје учешће на многобројним концертима,прославама и аудицијама у салама Коларчеве задужбине, КУД „Лола“, УКС Београд, Велика и мала сала ФМУ Београд, Студентски културни центар, Хотел „Адмирал“, Руски дом, ДКЦ Београд, УК „Пароброд“, „Соколски Дом“, Галерија САНУ, Галерија Дома Војске Србије, Скупштина града Београда, Уметнички павиљон „Цвијета Зузорић“ у оквиру БУНТ фестивала класичне музике, као и у неколико музичких школа у Београду.

Одржала је солистички концерт 2017. у УК „Пароброд“, као и сваке године од 2013., до 2017. у сали СМШ „Ватрослав Лисински“ у Београду. Од 2016. године је ангажована као клавирски сарадник у СМШ „Ватрослав Лисински“ у Београду, а од 2018. као наставник клавира. Похађала је мастер клас под менторством проф. Арба Валдме, Дејана Синадиновића, као и мајсторски курс проф. Љубише Јовановића, за сарадњу са дувачким инструментима. У јануару 2017., завршила је Мастер студије клавира, а у мају 2019. Специјалистичке студије у класи проф. Јелене Јовановић – Петровић, са којом сарађује у оквиру клавирског дуа, активним концертима у салама Народне Библиотеке Србије, Културног Центра Београда, Културног Центра Чукарица, Италијанског Института за културу, Великој сали Коларчеве задужбине и другим. Учествовала је на првом „Васа Мокрањац“ фестивалу у галерији САНУ 2019. године. Била је ангажована као музички уредник у оквиру представе “Бергманови снови”, у оквиру Београдског Народног Позоришта од 2018. до 2019. године.