Изборник Затворити

Соло певање – жири

Ивана Димитријевић, МШ „Мокрањац“ Београд

Маја Јовић, МШ „Славенски“ Београд

Маја Ђокић, МШ „Вучковић“ Београд

секретар: Стојанка Вукомановић, МШ „Лисински“ Београд

 

 

Ивана Димитријевић-Аранђеловић

 

ИВАНА ДИМИТРИЈЕВИЋ-АРАНЂЕЛОВИЋ, мецосопран је дипломирала 2003. године на ФМУ у Београду, у класи реномираног педагога и прослављене оперске певачице Бисерке Цвејић.

Магистарске студије (Postgraduate Opera Course) завршава 2005. године на Краљевској музичкој академији (Royal Academy of Music) у Лондону као пуни стипендиста Краљевске музичке академије и носилац награде „Cobler Award”, у класи Елизабет Ричи и Ингрид Сургенор. За време магистарских студија такође је била стипендиста фондова Josephine Baker Trust и Ross Gobey Charitable Trust.

Носилац је и титуле ДипРАМ додељене за изванредна постигнућа у току магистарских студија.

Своје оперско искуство започела је 2001. године као члан оперског студија Опере Народног позоришта у Београду, а од 2003. године наступа као концертни и оперски солиста у Великој Британији и Европи, где је сарађивала са реномираним уметницима као што су диригенти Сир Колин Дејвис, Мартин Андре, Карло Рици, Ђулијано Карела, Кристобал Солер, режисери Џон Копли, Иан Џаџ, Иан Рутерфорд, Ђанпаоло Зенаро и други, као и са компанијама Opera Rara, Clonter Opera, London Philharmonic Orchestra, The Branderburg Sinfonia, The West Forest Sinfonia, Reigate & Redhill Society, High Wycombe Choral Society, South Bucks Choral Society, Orchestre del Vallès, Orquesta ciutat de Torrent, Teatro Auditorio “El Torreon”, Teatro Auditorio de Roquetas de Mar и др.

Њен оперски и ораторијумски репертоар обухвата: Кармен („Кармен”), Шарлота („Вертер”), Олга („Евгеније Оњегин”), Мадалена („Риголето”), Полина („Пикова дама”), Трећа дама („Чаробна фрула”), Сузуки („Мадам Батерфлај”), Мадам Халтијер („Пепељуга”), Тавен („Миреј”), Ивица („Ивица и Марица”) итд, као и Вердијев и Моцартов „Реквијем”, Хендлов „Месија”, Менделсонов „Илајџа”, Бахов „Магнификат”, Перголезијев „Стабат Матер”, Вивалдијева „Глориа”, „Наоружани човек” Карла Дженкинса – посвећен жртвама Косова, Сен-Сансов „Божићни ораторијум” и „Миса за Реквијем” итд.

Учествовала је на мастеркласовима реномираних уметника као што су Денис О’Нил, Криста Лудвиг и Пол-Емил Дебе, Том Краусе, Ана-Луиса Чова, Барбара Бони, Ен Мари.

Представљала је Србију и Црну Гору на једном од највећих светских оперских конкурса – BBC Cardiff Singer of the World2005. у Велсу, Великој Британији.

Педагогијом се бави од 2008. године, а као професор соло певања у М.Ш. „Мокрањац” у Београду ради од јануара 2009. године. Нјени ученици су до сада остварили сјајне резултате на домаћим и међународним такмичењима са преко 80 освојених награда.

 

 

Маја (Мудрић) Јовић

 

Маја (Мудрић) Јовић је рођена у Београду, где је завршила средњу музичку школу „Јосип Славенски”, одсек соло певања, у класи проф. Доротеје Спасић, а редовне студије соло певања на Факултету музичке уметности у Београду – у класи проф. Радмиле Бакочевић.

Педагогијом се успешно бави од 1991. године, о чему сведоче награде (лауреати такмичења из соло певања и камерне музике, многобројне прве, друге и треће награде) са разних такмичења (Фестивал музичких школа Србије, Републичко такмичење, Савезно такмичење у СРЈ, Међународно такмичење „Никола Цвејић” у Руми, Интернационални фестивал у Убу, Такмичење младих талената „Мита Топаловић” у Панчеву, такмичење „Лазар Јовановић” у Београду итд.).

Нјени ученици са успехом настављају своје даље школовање на факултетима и универзитетима у Србији и иностранству. Велики број успешних педагога и извођача потекао је из њене класе.

Осим педагошког рада, Маја (Мудрић) Јовић активно се бави и концертном делатношћу.

До сада је одржала многобројне концерте на разним манифестацијама („Мокрањчеви дани”, Неготин; „НИМУС”, Ниш; „Дани Десанке Максимовић”, Бранковина код Ваљева, „Вечери барока” у дворцу Богеншперк, Словенија) и у београдским еминентним салама, као што су велика сала и галерија Коларчеве задужбине, Руски дом, Културни центар Београда, Драгстор озбиљне музике, Галерија ’73, Културни центар Чукарице итд.

Остварила је многобројне трајне снимке за РТС, Радио Београд, ТВ Ниш, ТВ Нови Сад и ТВ Љубљана.

Предаје соло певање у МШ „Јосип Славенски” у Београду.

 

 

Маја Ђокић

 

Маја Ђокић је рођена у Сарајеву 1973. године. Музичку академију, одсек соло певања у класи проф. Александре Ивановић, завршила је у Београду.

Педагошким радом бави се од 1996. године. У школи за слепу и слабовиду децу „Вељко Рамадановић” у Земуну предаје Музичку културу и уметност где успешно води хор и оркестар.

По завршетку студија 1998. године запослила се као професор соло певања у Музичкој школи „Михаило Вукдраговић” у Шапцу. Током своје, сада већ двадесетогодишње, каријере радила је и у музичким школама у Вршцу, Панчеву и Убу. У Музичкој школи „Др Војисав Вучковић” у Београду ради од 2010. године.

Ученици професорке Ђокић изузетно су концертно активни, наступају на значајним манифестацијама и прави су амбасадори своје школе, што потврђују пуне концертне дворане у којима су наступали, како у Београду, тако и у другим градовима Србије: Гварнериус Центар лепих уметности, галерија Артгет, Бибилиотека града Београда, Коларчев народни универзитет, Установа културе Палилула, сала музичке школе „Др Војислав Вучковић”, Културни центар „Чукарица”, Музичка школа „Јован Бандур” у Панчеву, Културни центар Ковин, Музеј града Панчева, Музичка школа „Михаило Вукдраговић” и Нушићева фондација у Београду – само су неке од институција где су њени ученици успешно наступали и освајали многобројне награде.

Само током школске 2015/2016. године остварили су запажене резултате на такмичењима, освојивши 15 награда. Поред тога, забележили су велики број јавних наступа и пет успешних концерата у сали Нушић фондације, Културном центару „Чукарица”, сали Коларчеве задужбине и Музичкој школи „Др Војислав Вучковић” у Београду, као и у Музичкој школи „Јован Бандур” у Панчеву. Октобра 2015. године, поводом манифестације „ Буонгиорно Италиа”, остварена је сарадња са Италијанском амбасадом у Београду, обележена концертом на Тргу Републике.

У новој школској 2016/2017. години ученици настављају вредно са радом, што резултира наградама у првом полугодишту. Ученици освајају 7 награда од септембра до децембра 2016. године, активно учествују на бројним манифестацијама у Београду, одржали су пет концерата, од којих је један поводом 20 година педагошког рада.

Ученици проф. Маје Ђокић добитници су више од стопедесет награда на домаћим и међународним такмичењима.

ДОМАЋА ТАКМИЧЕЊА:

Републичко такмичење музичких школа Србије, Фестивал музичких и балетских школа Србије, такмичење „Др Војислав Вучковић”, Београд, такмичење „Јосиф Маринковић”, Београд, такмичење „Петар Стојановић”, Уб, такмичење „Дани соло песме”, Лазаревац, такмичење „Меморијал Душан Протић”, Београд, такмичење „Српска соло песма”, Младеновац, такмичење „Меморијал Аца Панић”, Младеновац, такмичење „Мита Топаловић”, Панчево.

МЕЂУНАРОДНА ТАКМИЧЕЊА:

Такмичење „Никола Цвејић”, Рума, такмичење „Лазар Јовановић”, Београд, такмичење „Бруна Шпилер”, Херцег Нови, Интернационални фестивал „Примавера”, Бијељина. Такође, многи од њених ученика имају успешну концертну и позоришну каријеру у земљи и иностранству.

Проф. Ђокић је од марта 2015. до новембра 2016. године уметнички руководилац хора „Vocal teen” из Панчева. Овај хор је учестовао на манифестацији „Baby Exit” у Новом Саду, а након само пар месеци, у августу исте године, остварио изванредан резултат освојивши Гранд Приx на Међународном такмичењу „Распјеване пахуљице” у Мркоњић Граду. После ове запажене награде, хор је добио позив за учешће у музичко-сценском спетаклу „Ја могу све” који је емитован на Првом програму РТС-а. Кроз тринаест емисија хор је сарађивао и наступао са младим музичарима, са којима је чинио тим „Бенд и вокали”. Својим успешним наступима пласирали су се у финале емисије.

У току 2016. године, успостављена је успешна сарадња са Фондацијом „Деца деци” и Дечје филхармоније на пројекту „Мај месец музике”, који је имао за циљ промоцију музичког образовања код најмлађих, подржаног од стране Фондације „Новак Ђоковић”.

Као дугогодишњи солиста Академског хора „Јован Бандур” из Панчева проф. Ђокић је наступала на многим концертима овог хора.

Проф. Ђокић била је члан жирија на многобројним такмичењима.