Изборник Затворити

Гитара – жири

 

Александар Хаџи-Ђорђевић,ФМУ Београд

Милкица Поњавић, МШ „Вучковић“ Београд

Ненад Кондић, МШ „Славенски“ Београд

Милана Бенедек, МШ „Лисински“ Београд

секретар: Амалиа Милер, МШ „Лисински“ Београд

 

Александар Хаџи-Ђорђевић

 

Александар Хаџи-Ђорђевић је са 16 година наступио изводећи “Концерт за Аранхуес” Х. Родрига са загребачким симфоничарима и диригентом Урошем Лајовицем. Студије гитаре дипломирао је са највишом оценом на Академији за музику у Прагу 1987. године у класи професора Штепана Рака. На Међународном такмичењу гитаре “Кутна Хора” 1984. освојио је прву награду.

Његови ученици освајали су највише награде у земљи и иностранству, а неки од њих су данас истакнути концертни гитаристи и професори у Србији, Европи и САД. Као члан жирија и предавач учествује на бројним фестивалима, такмичењима и семинарима у земљи и у иностранству. За своју педагошку делатност у образовању младих талената добио је награду Града Београда 2004. године.

Александар Хаџи-Ђорђевић је као солиста наступао у Србији, САД, Чешкој, Хрватској, Бугарској, Кипру, Босни и Херцеговини, Црној Гори и Словенији.

Докторски уметнички пројекат под менторством проф. Вере Огризовић одбранио је на Факултету музичке уметности у Београду, где је запослен као доцент за наставу гитаре.

 

 

Милкица Поњавић

 

Милкица Поњавић (1981) средњу музичку школу завршила је у класи проф. Бошка Радојковића,  а дипломирала је са највишом оценом на Факултету уметности у Нишу, у класи проф. мр Весне Петковић. Током школовања више пута је награђивана на домаћим и међународним такмичењима из области соло гитаре и камерне музике. Била је члан и стипендиста музичког клуба Енергопројект-култура, где бележи бројне наступе са еминентним уметницима широм региона. Наступала је као солиста и члан камерних састава у Србији и региону, и Америци. Члан је триа Сенсартика. Усавршавала се код светских познатих уметника. Снимала је за националне и локалне телевизијске и радио станице.

Педагогијом се бави од 2002, а од 2006. године професор је гитаре и камерне музике у музичкој школи „ Др Војислав Вучковић” у Београду. Нјени ученици концертирају и одржавају мастер-класе на најпризнатијим  фестивалима. Добитници су више од 200 првих награда и лауреата на међународним фестивалима гитаре, успешно завршавајући најпрестижније европске музичке академије и конзерваторијуме.

Добитница је преко тридесет високих признања за изузетан допринос у афирмацији класичне гитаре и развоју младих. Активни је предавач и члан жирија на многим интернационалним фестивалима и такмичењима. Редовно одржава мајсторске радионице у Међународном центру за музику „Ева“ по методи Удружења Краљевских музичких школа (Ассоциатед Боард оф тхе Роyал Сцхоолс оф Мусиц). Оснивач је и предавач Зимских школа класичне гитаре на Тари и Златибору, предавач мајсторских радионица у Синсинатију (САД) и Паризу (Француска). Члан је организационог тима Гуитар Арт Фестивала у Београду.

 

 

Ненад Кондић

 

Ненад Кондић (1968) почиње да се бави музиком у својој шестој години живота. У Нишу почиње да учи гитару код проф. Мише Јовића. Нижу и средњу музичку школу завршио је у класи проф. Надежде Кондић у МШ Јосип Славенски у Београду. Студије започиње на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Душана Богдановића, а дипломира у класи проф. Срђана Тошића.

Добитник је више награда на такмичењима. Педагогијом се бави од 1989. године и члан је жирија на многим домаћим и међународним такмичењима и фестивалима. Тренутно ради у МШ Јосип Славенски у Београду, у којој је и шеф одсека за гитару. Председник је секције за гитару Заједнице музичких школа Србије.

Његови ученици наступају на концертима у земљи и иностранству и добитници су бројних награда на домаћим и међународним такмичењима.

 

 

Милана Бенедек

 

Милана Бенедек започиње музичко образовање у музичкој школи  “Ватрослав Лисински” у класи проф. Горана Поповића. Средњу музичку школу завршава у класи проф. Александра Хаџи-Ђорђевића. Школовање наставља на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Вере Огризовић где завршава и мастер студије. За време свог школовања, као солиста и члан камерних састава, освојила је бројне награде на републичким и међународним такмичењима.

За време студија две године узастопно била је стипендиста Фонда за младе таленте „Доситеја“. Усавршавала се на мајсторским радионицам и семинарима еминентних гитариста: Павел Штајдл, Карло Маркјоне, Серђо Асад, Тилман Хопшток, Аниело Дезидерио, Денис Азабагић. Тренутно ради као професор гитаре у музичкој школи „Ватрослав Лисински”.